Сторінка 1 з 2
Мартіні
Додано: Чет липня 30, 2015 12:42 am
I_Dominik
Мартіні, -і, сер - різновид алкогольного коктейлю, в якому найчастіше змішують попередньо охолоджену горілку або джин з вермутом, і зазвичай подають з оливками.
Прийшов вчасно, хоча жінка геть не поспішала. У неї було зовсім мало картин — кілька полотен Ромні та одна картина Рейсдала. — Для келиха мартіні вже не зарано? — запитала вона. Я побачив, що перед нею вже стоїть келих. На вигляд напій був, як горілка. — Мартіні з горілкою? — поцікавився я. — Мартіні з горілкою? Я такого ще не пила. Це — джин із кількома краплями вермуту.
Ремарк Е.М. - Тіні в раю.
https://books.google.com/books?id=OZgVC ... 96&f=false
Re: Мартіні
Додано: Сер серпня 12, 2015 3:06 pm
lelka
А як вам таке: Мартіні, незм., с. - алкогольний коктейль із джину (горілки) і вермуту, який зазвичай подають з оливками.
Re: Мартіні
Додано: Сер серпня 12, 2015 6:35 pm
I_Dominik
Охоче змінюю 'серверують' на 'подають'.
Щодо решти, то надалі застановлююся. Писав 'різновид' і 'найчастіше', бо мартіні подають як з попередньо охолодженими горілкою або джином, так і теплим на льоді (Martini Straight Up vs Martini on the Rocks), як змішаним, так і 'втрясеним' - кращого слова підібрати не зміг
![Спантеличений :?](./images/smilies/icon_e_confused.gif)
(Martini Shaken vs Martini Stirred), сервірують як оливками, так і цибулею, цитриною, помаранчем, ба, навіть рибою та сиром - гидота, я знаю
![Посмішка :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
(served with olives vs served with cocktail onions, lemon, orange, anchovies or blue cheese) - в часі університетських студій, по навчанні я був бартендером в одному з мартіні-барів, то ж приготував їх не одну сотню, і на всякі захцянки надивився
![Посмішка :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
...
Re: Мартіні
Додано: Чет серпня 13, 2015 10:29 am
lelka
![Збентежений :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Мої знання про мартіні грунтувалися на статті зі словника кулінарної термінології, тож скидаю капелюха перед вашим досвідом.
Разом з тим моє визначення не суперечить фактам, які ви навели, адже незалежно від температури напою його називають мартіні. Що ж до присмак, то
зазвичай вказує на їх можливі варіації.
Re: Мартіні
Додано: Чет серпня 13, 2015 10:53 am
Анатолій
Я так розумію, що мартіні — це і коктейль, і марка вермуту.
Re: Мартіні
Додано: Чет серпня 13, 2015 5:13 pm
I_Dominik
Найпопулярнішою брендовою назвою вермуту є Martini & Rossi. Але окремо Martini і окремо Rossi не вживають, подібно як не кажут окремо Dolce & Gabbana, Arm & Hammer, Head & Shoulders, Procter & Gamble, тощо ...
Re: Мартіні
Додано: Чет серпня 13, 2015 5:26 pm
I_Dominik
lelka писав:Разом з тим моє визначення не суперечить фактам, які ви навели, адже незалежно від температури напою його називають мартіні. Що ж до присмак, то зазвичай вказує на їх можливі варіації.
Додав 'зазвичай' - то є слушна заувага.
Застановлююся на тому, чи не краще у визначенні замінити 'найчастіше' на 'традиційно', бо тепер є і ябучне мартіні (Appletini), i шоколадне мартіні (Chocotini), i багато інших новорворів, що сплюндрували цей колись шляхетний коктейль?
Re: Мартіні
Додано: Чет серпня 13, 2015 9:16 pm
Анатолій
Re: Мартіні
Додано: Чет серпня 13, 2015 9:28 pm
I_Dominik
В Україні п'ють вермут, та ще й його охолоджують?!?
![Шокований :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Його ж і як до мартіні додають, то тільки пару крапель...
Стосовно Мартіні як бренду, то ґарантую, що як попросите
мартіні, то вас запитають
горілчаний чи
джиновий , а не
солодкий чи
сухий (два різновиди вермуту)...
Re: Мартіні
Додано: Чет серпня 13, 2015 9:54 pm
Анатолій
I_Dominik писав:В Україні п'ють вермут, та ще й його охолоджують?!?
![Шокований :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Його ж і як до мартіні додають, то тільки пару крапель...
Ще й як п’ють, і не охолоджують і не по кілька крапель.
I_Dominik писав:Стосовно Мартіні як бренду, то ґарантую, що як попросите мартіні, то вас запитають горілчаний чи джиновий , а не солодкий чи сухий (два різновиди вермуту)...
Якщо в барі, то так, а як у магазині, то ні)))