Панировочный

Обговорення нових та наявних статей сучасного словника
Відповісти
Анатолій
Повідомлень: 4739
З нами з: Чет червня 18, 2009 4:16 pm

Панировочный

Повідомлення Анатолій »

Панировочный — панірувальний?
Кувалда
Редактор
Повідомлень: 5878
З нами з: Сер травня 27, 2009 8:33 pm

Re: Панировочный

Повідомлення Кувалда »

а чим він відрізняється від Панированный?
Olesya_Gomin
Повідомлень: 698
З нами з: П'ят серпня 31, 2012 2:49 pm

Re: Панировочный

Повідомлення Olesya_Gomin »

Панорованный - посмажений із паніруванням, наприклад, панированная курица/рыба
Паноровочный - той, що призначений для панірування, наприклад, панировочные сухари/специи
Кувалда
Редактор
Повідомлень: 5878
З нами з: Сер травня 27, 2009 8:33 pm

Re: Панировочный

Повідомлення Кувалда »

зрозумів. і який тоді український відповідник? ;)
Olesya_Gomin
Повідомлень: 698
З нами з: П'ят серпня 31, 2012 2:49 pm

Re: Панировочный

Повідомлення Olesya_Gomin »

Я б сказала, що панірувальний. Або призначений для панірування.
Наприклад: панірувальні спеції/спеції для панірування. Буває ж порошок до (як каже моя бабуся)/для печива/випічки.
Кувалда
Редактор
Повідомлень: 5878
З нами з: Сер травня 27, 2009 8:33 pm

Re: Панировочный

Повідомлення Кувалда »

з цим погоджуюсь. Є одне але: -ір-. Не любить цього українська мова :roll:
Olesya_Gomin
Повідомлень: 698
З нами з: П'ят серпня 31, 2012 2:49 pm

Re: Панировочный

Повідомлення Olesya_Gomin »

Ну, панування точно не піде, це про інше :)
sikemo
Повідомлень: 3134
З нами з: Пон травня 13, 2013 7:58 pm

Re: Панировочный

Повідомлення sikemo »

-ір-. А слово-то — французьке.

pan — чи то хліб, чи пательня.
-ir — вказує на дієслівність (дію, діяльність)

А що, якщо спросувати сконструувати слово — посипальні, покришені [сухарики], засмажені [досмажені]
Olesya_Gomin
Повідомлень: 698
З нами з: П'ят серпня 31, 2012 2:49 pm

Re: Панировочный

Повідомлення Olesya_Gomin »

Посипальні не годяться, бо посипати й посмажити в паніруванні - це різні речі.
Покришені не годяться, бо покришені не означає придатні для панірування. Кожен снайпер стрілець, та не кожен стрілець - снайпер. Покришені сухарики можуть бути з солодкої булки, тоді все, що з ними можна робити - це їсти ложкою.
Засмажені й досмажені теж не піде, бо їх ні засмажують, ні досмажують.
Відповісти

Повернутись до “Обговорення статей”