Панировочный
Панировочный
Панировочный — панірувальний?
Re: Панировочный
а чим він відрізняється від Панированный?
-
- Повідомлень: 698
- З нами з: П'ят серпня 31, 2012 2:49 pm
Re: Панировочный
Панорованный - посмажений із паніруванням, наприклад, панированная курица/рыба
Паноровочный - той, що призначений для панірування, наприклад, панировочные сухари/специи
Паноровочный - той, що призначений для панірування, наприклад, панировочные сухари/специи
Re: Панировочный
зрозумів. і який тоді український відповідник? 

-
- Повідомлень: 698
- З нами з: П'ят серпня 31, 2012 2:49 pm
Re: Панировочный
Я б сказала, що панірувальний. Або призначений для панірування.
Наприклад: панірувальні спеції/спеції для панірування. Буває ж порошок до (як каже моя бабуся)/для печива/випічки.
Наприклад: панірувальні спеції/спеції для панірування. Буває ж порошок до (як каже моя бабуся)/для печива/випічки.
Re: Панировочный
з цим погоджуюсь. Є одне але: -ір-. Не любить цього українська мова 

-
- Повідомлень: 698
- З нами з: П'ят серпня 31, 2012 2:49 pm
Re: Панировочный
Ну, панування точно не піде, це про інше 

Re: Панировочный
-ір-. А слово-то — французьке.
pan — чи то хліб, чи пательня.
-ir — вказує на дієслівність (дію, діяльність)
А що, якщо спросувати сконструувати слово — посипальні, покришені [сухарики], засмажені [досмажені]
pan — чи то хліб, чи пательня.
-ir — вказує на дієслівність (дію, діяльність)
А що, якщо спросувати сконструувати слово — посипальні, покришені [сухарики], засмажені [досмажені]
-
- Повідомлень: 698
- З нами з: П'ят серпня 31, 2012 2:49 pm
Re: Панировочный
Посипальні не годяться, бо посипати й посмажити в паніруванні - це різні речі.
Покришені не годяться, бо покришені не означає придатні для панірування. Кожен снайпер стрілець, та не кожен стрілець - снайпер. Покришені сухарики можуть бути з солодкої булки, тоді все, що з ними можна робити - це їсти ложкою.
Засмажені й досмажені теж не піде, бо їх ні засмажують, ні досмажують.
Покришені не годяться, бо покришені не означає придатні для панірування. Кожен снайпер стрілець, та не кожен стрілець - снайпер. Покришені сухарики можуть бути з солодкої булки, тоді все, що з ними можна робити - це їсти ложкою.
Засмажені й досмажені теж не піде, бо їх ні засмажують, ні досмажують.