Штрихкод
Штрихкод
ШТРИХКОД, -у, чол. Послідовність чорних і білих смуг різної товщини або квадратів різного розміру, за допомогою яких кодується цифрова та інша інформація в зручній для машинного зчитування формі. Інша назва - штриховий код.
[Купити сканер штрихкодів можна дешевий, але він буде розпізнавати штрихкоди повільно і з дуже короткої відстані. Росія хоче змінити штрихкоди, щоб обійти бойкот товарів (з Інтернету).]
[Купити сканер штрихкодів можна дешевий, але він буде розпізнавати штрихкоди повільно і з дуже короткої відстані. Росія хоче змінити штрихкоди, щоб обійти бойкот товарів (з Інтернету).]
Re: Штрихкод
Штрихко́д, штрихови́й код — спосіб запису даних, зручний для зчитування машиною. Частіше трапляється штрихкод, записаний за допомогою смуг різної товщини, який містить інформацію про товар. Також існують штрихові коди, складені з крапок, квадратів та інших геометричних фігур, які легко розпізнаються машиною. Використовуються не лише в торгівлі для ідентифікації товару, а й на квитках, документах, авто, у дослідженнях ученими тощо.
У своїх трактуваннях можеш і копіювати Вікіпедію. Я надто скептично ставлюся до цього джерела. Тож жодних Вікі.
Здається, штрихкод — це, все ж таки, скорочення від штриховий код.
Здається, у моєму тлумаченні це чітко сказано.
Якщо штрихкод — це штриховий код, а штриховий — прикметник до слова штрих (= риска), то чи може штрихкод складатися з квадратів?
Може. Сам же й написав.
складені з крапок, квадратів та інших геометричних фігур
Опрацьовано.
Що таке штриховий код, дивіться в статті «штриховий» чи «Код». (Скоро буде. )
Що таке штриховий код, дивіться в статті «штриховий» чи «Код». (Скоро буде. )
Гмда...
Стаття - просто диво.
Чим тобі моє трактування не догодило?
Стаття - просто диво.
Чим тобі моє трактування не догодило?