Усім доброго вечора!
Скажіть, будь ласка, а чи не буде помилкою казати: "диференціювати від" (тобто щось від чогось)?
диференціювати від
Модератор: Анатолій
Re: диференціювати від
А що там з контекстом?
Диференціювати - це розділяти, розчленовувати що-небудь на окремі різнорідні елементи або ж в математичному аналізі знаходити диференціали функцій.
Про що, власне, йдеться?
Диференціювати - це розділяти, розчленовувати що-небудь на окремі різнорідні елементи або ж в математичному аналізі знаходити диференціали функцій.
Про що, власне, йдеться?
"Вона має тенденцію диференціювати себе від світу".
не варто так говорити/писати. певно, йдеться про відрізняти/різнитися або навіть відділяти/відокремлювати себе від світу
Дякую!
От і мені так відчувається, що краще "відокремлювати".
Але все ж, чи може бути "від" разом з "диференціювати"?
От і мені так відчувається, що краще "відокремлювати".
Але все ж, чи може бути "від" разом з "диференціювати"?
ні. диференціюють що
бачу медики полюбляють "диференціювати від": Сифілітичні гуми слід диференціювати від; Лакунарну ангіну слід диференціювати від; Гіпоталамічний синдром слід диференціювати від; Паратонзилярний абсцес слід диференціювати від тощо. Чесно казавши, в таку "мову" встромиш "відрізняти" - ше не зрозуміють
. Тому, Netti, якщо належите до славної когорти ескулапів, то можете "диференціювати від" (бо тут краще, щоб не було двоначностей), а інакше "відрізняйте/різніть" 

Отож-бо й воно, зараз не можна орієнтуватись на те, як пишуть у газетах і журналах )).
Та ні, не подобається мені оце диференціювання від )) Краще вже відрізняти!
Дякую за відповідь!
Та ні, не подобається мені оце диференціювання від )) Краще вже відрізняти!
Дякую за відповідь!