Рекламщик
Re: Рекламщик
Рекламодавець — це особа, яка замовляє рекламу, а треба той, хто її створює.Усезнайко писав:Може, рекламодавець?
Даруйте за саркастичність, але рекламотворець? Рекламник — якось неоднозначно.
Ніхто не знає стільки, скільки не знаю я.
це слово зафіксоване в якому-небудь словнику? і що нового додає воно до "рекламиста"?
-
Якщо є художник, кулеметник, ремонтник тощо, то чому не можна закріпити в словнику слово "рекламник", яке в живій мові вже своє місце знайшло?
а якщо є пейзажист, артилерист, то чому не рекламіст?
-
Звичайно, можна й рекламіст.
Але в таких випадках. на мою думку, природним було б зафіксувати те, що вже вживається, якщо воно не суперечить мовним нормам.
Але в таких випадках. на мою думку, природним було б зафіксувати те, що вже вживається, якщо воно не суперечить мовним нормам.
обидва не суперечать. а вживають частіше рекламіста. зрозуміло, тому що так в російській. але це той випадок, коли в рекламіста є перевагу. і корінь і суфікс запозичені, а рекламник — суміш запозиченого з рідним.
З таким же успіхом, можна зафіксувати слово окей, яке точно знають усі, але в словниках його нема.краєзнавець писав:Але в таких випадках. на мою думку, природним було б зафіксувати те, що вже вживається, якщо воно не суперечить мовним нормам.
Ніхто не знає стільки, скільки не знаю я.