Конкурс-2

dani_fausse

Re: Конкурс-2

Повідомлення dani_fausse »

Напевно мій голос особливої погоди не зробить, але все ж...
1. Daniel Kahnemen. Thinking, Fast and Slow
2. Nicholas Carr. The Shallows: What the Internet Is Doing to Our Brains
3. Jim Holt . Why Does the World Exist?: An Existential Detective Story
Кувалда
Редактор

Повідомлення Кувалда »

та всяке може бути ;) кожен голос на вагу золота 8-) . Нагадую: сьогодні останній день голосування :!:
denys

Повідомлення denys »

Ну, наразі 12 осіб проголосувало плюс Ірена обрала лише одну книгу (думаю, це слід врахувати). Це вже чудово :P . Сподіватимемося, що ще хтось відгукнеться.
Кувалда
Редактор

Повідомлення Кувалда »

Денисе, Іренине жаль, жаль...№7 для мене досить цікава книга
що ж, буду читати її сама без перекладу :)
все ж, мабуть, не голосування :ugeek: . Тому в Ірени є час до завтра проголосувати, або ствердити, що вона голосує тільки за №7. Якщо, звісно, її цікавить конкурс
denys

Повідомлення denys »

Сподіватимемося ;)
Olesya_Gomin

Повідомлення Olesya_Gomin »

Панове,
за моїми підрахунками, з новими голосами включно, перемогла "Stephen Hawking. A Brief History of Time. From the Big Bang to Black Holes".
Будь ласка, ще хтось порахуйте голоси на підтверження того, що я не помиляюся.
Кувалда
Редактор

Повідомлення Кувалда »

не переймайтесь, Олесю :mrgreen: переможця встановимо
Кувалда
Редактор

Повідомлення Кувалда »

І так, як казав славнозвісний Гамлєт, "підіб’ємо підсумки" :mrgreen: .
1. Stephen Hawking. A Brief History of Time. From the Big Bang to Black Holes. =2+3+3+3+2+2=15
2. George Musser. The Complete Idiot’s Guide to String Theory.=0
3. Bill Bryson. A Short History of Nearly Everything.=3+2+3+1+3=12
4. Jim Holt . Why Does the World Exist?: An Existential Detective Story.=1+1+2+2+2+1+1=10
5. John C. Lennox. God's Undertaker: Has Science Buried God?=3
6. Nicholas Carr. The Shallows: What the Internet Is Doing to Our Brains.=1+1+1+2=5
7. Lisa Randall. Knocking on Heaven's Door: How Physics and Scientific Thinking Illuminate the Universe and the Modern World.=3
8. Daniel Kahnemen. Thinking, Fast and Slow.=1+3+1+3+3=11
9. Keith Devlin. Mathematics: The New Golden Age.=0
10. Mary Roach. Bonk: The Curious Coupling of Science and Sex.=2+1+2+2=7 (або 7/3)
[Своє голосування я не враховував (воно допоміжне було для випадку рівної кількості голосів)].
Отже, переможцем перекладацьких симпатій виявилася книжка С.Гокінґа з приблизною назвою "Коротка історія часу. Від великого вибуху до чорних дір" (№1 нашого списку). Мушу повідомити, що члени журі висловили свій сумнів, що люди без фізичної/природничої освіти з нею впораються. Не скажу, щоб і мене не гризли сумніви :lol: , але чому б не поекспериментувати ;) .

1. Шановні учасники-конкурсанти, англійський варіант книжки ви легко знайдете в інтернеті, але пильнуйте, щоб видання було не раніше 1995 року (наприклад). У книжці має бути 12 розділів (10 розділ: Wormholes and Time Trawel). Так само ви легко знайдете російський переклад :lol: (переклад дуже добрий, хоч є декілька підозрілих місць ;) ), але цілком можливо, що це буде переклад з першого видання книжки. Тому пильнуйте (в російський хіба підглядайте, якщо виникає проблема з розумінням змісту, але не зловживайте, бо пальці буде видно :lol: ).
2. Користуйтеся насамперед "Англійсько-українсько-англійським словником наукової мови (фізика та споріднені науки)". Точніше, тільки ним і користуйтесь (у росіян такого нема) 8-) . Також, якщо будуть проблеми з розумінням змісту чи термінами – пишіть у цій гілці.
3. Кожен бере по розділу. І заявляє про це в цій гілці (запис на кшталт: Беру 12 розділ). Інші вже вибирають серед решти. Хто перший встав – того й капці (щоб не було сварки за розділи ;) ). 2 перекладачі можуть перекладати один розділ, тільки якщо всі розділи вже будуть розібрані, а охочі перекладати ще підходитимуть – хоч у це важко повірити :) .
4. Завдання – разом перекласти всю книжку, але якщо не набереться охочих перекладати, то так уже й буде. Не страшно. Тоді конкурс-спільнопер звузиться до конкурсу. Призи залишаються. 3 л меду – переможцеві, розподіл грошового призу (1000 гр.) – мають вирішити учасники.
5. Щодо часу на переклад і представлення свого доробку в цій гілці. Загалом, мало б вистачити 4 днів (маю на увазі 2 суботи, 2 неділі), але можна розтягнути до серпня місяця (хоч і сумнівно, що це покращить якість). Це мають вирішити учасники.
6. Денисе, будь ласка, попередьте можливих учасників, що стартуємо. Також усі, хто може і знає, де написати, зробіть оголошення про конкурс.
7. Поки все. Розбирайте розділи. Успіхів :!:
hope_clearwater

Повідомлення hope_clearwater »

Я беру розділ 6 "Black Holes".
Olesya_Gomin

Повідомлення Olesya_Gomin »

Я беру розділ 4 THE UNCERTAINTY PRINCIPLE
Відповісти

Повернутись до “Конкурси, проєкти, ідеї...”