Чи, може, автор статті не знає мови?Наталя писав:Анатолій писав:Слова "мелодрами" і "байопік" у прикладі мають різні відмінки, а мали б мати той самий.
Це, може, я недобачаю?
Байопік
Re: Байопік
Скупо. Не повністю розкрито значення байопіка.Кінематографічний твір, що заснований на біографії реальної людини; те ж саме, що й фільм-біографія.
Погортай принагідно ось тут.
Пропоную статтю в такій редакції.
БАЙОПІК, - у, чол. Біографічний фільм про долю відомої людини, заснований на реальних життєвих подіях.//Кінематографічний жанр.
[Натомість «Біллі Елліот» - майже бездоганне жанрове кіно, дуже вдалий синтез жанрів байопік та мелодрами (Григорій Гладій, Кіно, театр).]
БАЙОПІК, - у, чол. Біографічний фільм про долю відомої людини, заснований на реальних життєвих подіях.//Кінематографічний жанр.
[Натомість «Біллі Елліот» - майже бездоганне жанрове кіно, дуже вдалий синтез жанрів байопік та мелодрами (Григорій Гладій, Кіно, театр).]
Мені ось цей подобається:Наталя писав:Скупо. Не повністю розкрито значення байопіка.Кінематографічний твір, що заснований на біографії реальної людини; те ж саме, що й фільм-біографія.
Погортай принагідно ось тут.
або цейa film about the life of a real person
Коротко і зрозуміло.a biographical movie
І я щось ніде не побачив, що фільм має бути заснований на реальних подіях з життя.
Гадаєш, ті події вигадані?І я щось ніде не побачив, що фільм має бути заснований на реальних подіях з життя.
Хотілося б бачити трактування від Анатолія "короткі". Угу.Коротко і зрозуміло.
Пропоную так:Анатолій писав:Кінематографічний твір, що заснований на біографії реальної людини; те ж саме, що й фільм-біографія.
// Жанр, що в ньому знято такий твір.
Художній фільм, що відтворює біографію відомої особи; фільм-біографія, кінобіографія. // Жанр, що в ньому знято такий фільм.
Гадаю, зовсім не всі вони можуть бути достовірні.Наталя писав:Гадаєш, ті події вигадані?І я щось ніде не побачив, що фільм має бути заснований на реальних подіях з життя.
Тоді це вже не біографія, а казка чи байка.
Я лише кажу, що в біографіях не завжди містяться на 100% реальні факти, а інколи є кілька варіянтів біографій.Наталя писав:Тоді це вже не біографія, а казка чи байка.
Знайшла кілька цитат:http://www.mova.info/corpus.aspx?l1=209