Кума

Обговорення нових та наявних статей сучасного словника
Наталя

Re: Кума

Повідомлення Наталя »

А я не згодна. Переконайте мене.
Кувалда
Редактор

Повідомлення Кувалда »

близькі, але не цілком. Йдеться про невідчепну, нав’язливу думку. а дошкуляти може догана начальника, Ви висловитеся, що думаєте про це, та й по всьому. До наступної догани ;)
Наталя

Повідомлення Наталя »

Це ви до мене? Я повинна висловлюватися у своїй же темі? ))
Ізвольтє, не буду. До того ж адмін все одно дописи повидаляє. ;)
Ви переконуйте мене, переконуйте, а я подумаю, маю рацію чи ні. 8-)
Кувалда
Редактор

Повідомлення Кувалда »

я відповів lelka.
А щодо Вас, Наталю, то це Вам тре’ переконувати ;) . Пояснити хоча б, що це прислів’я означає і показати, звідки Ви його взяли - приклад ужитку
Кувалда
Редактор

Повідомлення Кувалда »

Щодо зауваги Листопад. Вовка ноги годують (живлять) Пр. Якби все вовк лежав, то вже б досі здох. Пр. Зайця ноги носять, а вовка зуби годують. Пр. Затим вовк не линяє, що в кошару часто никає. Пр. Кожна пташка своїм носиком живе. Пр. Вовк лежачи не утне. означають, що хочеш жити (в широкому сенсі), то мусиш рухатися/думати. А у випадку "голодний пацюк завжди в мандрах" - це констатація факту: він вже рухається/думає. Тому пацюк все ж таки ближче до прислів’я з кумою. Але хотілося б побачити приклад ужитку цього прислів’я (від Наталі).
Щодо Лельчиного "Що кому дошкуля, той про те й промовля", то це близько, але трохи не те. Це звісно, не означає, що голодній кумі голод не дошкуляє і вона про нього не промовляє ;) .
Наталя

Повідомлення Наталя »

Кувалда писав:Пояснити хоча б, що це прислів’я означає і показати, звідки Ви його взяли - приклад ужитку
Моє прислів’я. Мій ужиток. Вважайте, народна творчість. 8-)
Кувалда
Редактор

Повідомлення Кувалда »

Ви зайважте, що таку творчість троє форумців тлумачать по-різному. І кожне тлумачення має певні підстави. Тому пацюк поки побуде в офсайті
Наталя

Повідомлення Наталя »

Кувалда писав:Ви зайважте, що таку творчість троє форумців тлумачать по-різному. І кожне тлумачення має певні підстави. Тому пацюк поки побуде в офсайті
Так казала моя бабуся. Цього достатньо?
Відповісти

Повернутись до “Обговорення статей”