Несовместимый
-
Несовместимый
Несовместимый - непоєднальний (Маркс хотів поєднати дві непоєднальні речі... - Іван Кошелівець)
Re: Несовместимый
додано
Може тут помилка?
• несовместимые поняття – несполучні (непоєднанні) поняття.
• несовместимые поняття – несполучні (непоєднанні) поняття.
поправив
травмы несовместимые з жизнью — це можна якось по-людськи перекласти чи тре таки «несумісні з життям» як у прикладі?
для початку, → травмы, несовместимые з жизньютравмы несовместимые з жизнью — це можна якось по-людськи перекласти чи тре таки «несумісні з життям» як у прикладі?
смертельний -а, -е. 1) Який призводить до смерті, має своїм наслідком смерть (про рану, хворобу і т. ін.). || || Який загрожує смертю, може привести до загибелі, смерті.
Смертельний випадок — випадок серйозного захворювання, тяжкої травми, що може закінчитися або закінчується смертю.
СМЕРТЕ́ЛЬНИЙ (який призводить до смерті), СМЕ́РТНИЙ, ЛЕТА́ЛЬНИЙ мед.; УБИ́ВЧИЙ (ВБИ́ВЧИЙ), УБІ́ЙЧИЙ (ВБІ́ЙЧИЙ), СМЕРТОНО́СНИЙ (здатний позбавляти життя, убивати). Смертельна хвороба; Смертельна рана; Летальний кінець; Він глянув на мене так, що коли б людський погляд мав убивчу силу, я мусив би впасти бездиханним трупом (Я. Гримайло); Смертоносний газ.
----
завджи, як щось вважається неукраїнським, неоковирниМ, чужим, слід вдаватись до нейтральної, і поширеної лексики, прикладом якої є слово смертельний.