Не виживати дієслівних іменників
Модератор: Анатолій
Не виживати дієслівних іменників
http://r2u.org.ua/html/announcement.html
А загалом є помилки синтаксису й пунктуації і... слововживання.
А загалом є помилки синтаксису й пунктуації і... слововживання.
Re: Не виживати дієслівних іменників
Ще помилки дуркуНе допускати слів на прикметників -очний, -ечний, утворених від іменників на жіночого роду -ка.
.Теж стосується просто невдалих термінів
Те ж /.../
Перед сполучником або, коли він сполучає однорідні слова або конструкції, кому не ставлять.
Кома перед або ставиться тоді, коли це слово вжито у значенні тобто, а саме.
Орфографію, або правопис, повинен знати кожен.
Це не дрібниця, тому що інколи важко зрозуміти, про що насправді йдеться в реченні.
...І таке інше...
Я не проти, якщо після виправлення помилок мій допис "знешкодять"
Кома перед або ставиться тоді, коли це слово вжито у значенні тобто, а саме.
Орфографію, або правопис, повинен знати кожен.
Це не дрібниця, тому що інколи важко зрозуміти, про що насправді йдеться в реченні.
...І таке інше...
Я не проти, якщо після виправлення помилок мій допис "знешкодять"
Варто віддати належне авторам Правил Рос.-укр. словників, котрі, ймовірно, через брак часу (а справа, за яку вони взялися, дуже кропітка і нелегка) й не звернули уваги на такі, на мою думку, дрібні ляпсуси.
поправив. дякую
Жаргон (якщо Ви ще не виправили).
Пане Кувалдо, мені й справді не дуже зручно виносити на загальне обговорення помилки передмови (попри те, що Ви про мене були подумали ). Тим паче, що головні зауваження стосуються не помилок друку, а серйозніших речей і, на жаль, способу викладу Вашої концепції.
Тому я не зовсім пожартувала, сказавши, що оці мої дописи можна ліквідувати після виправлення помилок. Я навіть прошу це зробити.
Це ж "кухня".
Письмово викладати зауваження щодо тексту я просто фізично не можу (та й ніхто так не робить) - це забере багато часу. Раджу звернутися до фахового редактора.
Пане Кувалдо, мені й справді не дуже зручно виносити на загальне обговорення помилки передмови (попри те, що Ви про мене були подумали ). Тим паче, що головні зауваження стосуються не помилок друку, а серйозніших речей і, на жаль, способу викладу Вашої концепції.
Тому я не зовсім пожартувала, сказавши, що оці мої дописи можна ліквідувати після виправлення помилок. Я навіть прошу це зробити.
Це ж "кухня".
Письмово викладати зауваження щодо тексту я просто фізично не можу (та й ніхто так не робить) - це забере багато часу. Раджу звернутися до фахового редактора.
Уппс, перепрошую, бачу лише російське слово жаргонный. Можливо, я помилилася.Cherepaxa писав:Жаргон (якщо Ви ще не виправили).
та все нормально . Пишіть про помилки прямо. і тут. Передмова потребує критики. як і статті. це змінна штука. І точно вона не буде бездоганною в мовному плані.
Що це за "серйозніші" речі?
Я поки побуду за фахового редактора
Що це за "серйозніші" речі?
Я поки побуду за фахового редактора