Камуфляж
-
Re: Камуфляж
Це, на мій погляд, близько до раскраса - розмальовки.
Тільки камуфляж - це маскувальна розмальовка.
Тільки камуфляж - це маскувальна розмальовка.
-
- Контактна інформація:
У "Тлумачному словнику української мови" за редакцією В. С. Калашника (Харків. "Прапор". 2004) подається 2 значення слова "камуфляж".
1 - військ. Спосіб маскування об'єктів (військової техніки, будинків) шляхом пофарбування смугами, плямами і т. ін., що змінює їхні обриси і робить непомітними для супротивника.
2 - перен. Обманні дії, маскування будь-якої діяльності, учинків.
На мою думку, додати потрібно ще тлумачення як форми одягу.
Камуфляж - вид військової форми маскуючого забарвлення.
1 - військ. Спосіб маскування об'єктів (військової техніки, будинків) шляхом пофарбування смугами, плямами і т. ін., що змінює їхні обриси і робить непомітними для супротивника.
2 - перен. Обманні дії, маскування будь-якої діяльності, учинків.
Камуфляж - вид військової форми маскуючого забарвлення.
"vbren
Камуфляж - вид військової форми маскуючого забарвлення."
Так, я також згодна з тобою=))
ДЯкую=)
ДЯкую=)
-
Ви пропонуєте тлумачення. Але тут розробляють словник не тлумачний, а російсько-український.Клименко писав:"vbren
ДЯкую=)
"краєзнавець
Ви пропонуєте тлумачення. Але тут розробляють словник не тлумачний, а російсько-український."
А що можеш запропонувати?=)
Ви пропонуєте тлумачення. Але тут розробляють словник не тлумачний, а російсько-український."
думаю, тут можна обійтись:
камуфляж, захисне забарвлення
камуфляж, захисне забарвлення
-
Вже ж запропонував вище - маскувальна розмальовка (для військової техніки, обличчя, каски...). Можна маскувальне розмалювання (за словником Ізюмова). Для тканини розмалювання навряд чи годиться, бо її не розмальовують. Для неї мабуть більше підійде маскувальне забарвлення (за словником Шелудько і Садовського).Клименко писав:"краєзнавець
Захисне забарвлення тут навряд чи підійде. Бо забарвлення - це щось від природи. Так, заєць узимку білий - це його захисне забарвлення. У деяких метеликів захисне забарвлення робить метелика з розгорнутими крилами схожим на морду якогось звірка з очима. І т.п.
Та й захисний колір у військовій сфері давно асоціюється не з камуфляжем, а з хакі.
камуфляж з франц. означає "димова завіса"
синонімі:ширма, димова завіса, маскування, захист, прикриття, маскування
Камуфляж - також захисне забарвлення тварин, що з'явилося в результаті пристосування до навколишнього середовища.
синонімі:ширма, димова завіса, маскування, захист, прикриття, маскування
Камуфляж - також захисне забарвлення тварин, що з'явилося в результаті пристосування до навколишнього середовища.