Назва чи ім'я
Модератор: Анатолій
Re: Назва чи ім'я
"ім’я користувача" — якщо це стосується людини. стосовно механізму я б не вживав "ім’я". Я вже писав, що деколи трапляється використання імені "не за призначенням" (власне, на те й виняток, щоб підкреслити правило). Але загалом для цього треба висувати якісь підстави, бо вказування на поодинокі винятки з правила – це не підстава для вжитку, а спроба обґрунтувати свою забаганку. Відповіді так і нема: нащо встромляти ім’я на місце назви? Для чеґо?
Теж уважаю, що користувач не може бути комп'ютером чи програмою. Якось, знову ж таки, нелогічно.
я хотів на це вказати , але хай спочатку аргументують шановні опоненти "назву", а потім дійде справа і до "користувача"
перепрошую, "ім’я"
"Ім'я користувача" -- хоча б тому, що в типовому випадку користувач - це людина. Чи ви пропонуєте на той випадок, якщо цей username використовує машина, "назва користувача" і ще окремо, якщо є натренована працювати з комп'ютером мавпа, "окличка користувача"? А як бути, коли username надано цілій організації, а заходять під ним індивіди?
а це природно звучить: трактор скористався з ситуації, машина користується мастилом...?
не суттєво один користувач, чи організація. головне, що це користувач (і в групи людей цілком може бути одне ім’я).
От і я кажу, що треба "ім'я користувача" для всіх випадків.Кувалда писав:не суттєво один користувач, чи організація. головне, що це користувач (і в групи людей цілком може бути одне ім’я)
я ж кажу, що "ім’я" годиться для людей. механізм чи програма не може мати ні "імені", ні бути "користувачем". Таке життя
То що ж Ви, пане Кувалдо, пропонуєте робити у випадку з користувачем? Себто як і в яких випадках перекладати username?