Дочекався

Вчепитися тут особливо нема до чого, тому пройдуся по дрібному.
Треба більше «що» на місці «який».
Особливості:
У кличному відмінку використовуються 2 форми, на кшталт: Джордж, Джордже, або взагалі без кличного: ну, ти, шмаркач; покине тебе, придурок ти; покине тебе придурок;
ненужний, получилося — певно, як своєрідність мови персонажа
Огріхи: показав ін. носаком; мене начхати; вирішив повідомити вам
Мінуси:
не завжди відповідний ужиток у/в; і/та/й: Реді», і вони; Ленні, і Ленні; Ленні і досі; дівка ушилася; вазі, і він; може, у цьому; негра зі вкритим; ще у Сюзі; стайні, і він; звісно, у нас; посаджені, і через; в них все; інше, і всі; годівниці, і між; Ленні і, щоб; пані, і ця; Стіні, і в стайні; тихо, у всьому; ти, у нього; би у домі; непорушно, утупившись
знахідний замість родового відмінка: давати мені прочуханку; підняв пістолет; погляд на пістолет; підняв пістолет; подивився на пістолет; викинув пістолет; тримала пістолет; забрав у нього пістолет; послинив олівець; поклав табель; дістав пістолет; зиркнув на пістолет; чистити пістолет; розтулив свій кулак
нараз отримаєш усе, що треба; зараз отримаєш від мене – дістанеш
активні дієприкметники: загасаючого багаття
форми "було/буде зроблено": було закладено олівець; він умів чути більше, ніж було сказано
жодні (множина замість однини або "ніяких"): жодних мишей; без жодних проблем; жодних правил; жодних подій; жодних проблем; жодних родичів; жодних неприємностей
зараз замість тепер: Енді зараз у тюрмі; зараз вони лежать у банку; і зараз у цьому хазяйстві; жила б не так, як зараз; якби ж умене зараз був; Для кролів там зараз нічого немає. Є і правльно: Може ми б узяли ділянку вже зараз? тощо
зустрівся з прикутим до нього спокійним поглядом божественних очей
ужиток «аби» замість «щоб»: мусиш пам’ятати, аби ми не вскочили; підвів голову, аби впевнитися; є ти, аби дбати про мене, а в тебе є я, аби дбати про тебе; аби ти його виростив; подивився на двері, аби впевнитися; відсунувся назад, аби світло не падало; не впевнений, що хочу, аби ви тут залишалися. Є правильно: Неважливо, хто це — аби був з тобою; усе що міг, аби витягти тощо.
«би» замість «б»: було би набагато; було би помитися; варто би поставити; а коли би були; Я би була; Була би зі мною; також був не моїм; Він був господарем становища; я би прийшов
недоречний ужиток орудного відмінка в складеному присудку: Першим ішов; Всі будуть добрими до мене; нехай буде спритним; Був він погоничем мулів; його слово було останнім; Був би я старим калікою; Білл був з біса чудовим хлопцем; І все це буде нашим; обличчя було задерев’янілим; Кручений був гордим, відлюдькуватим чоловіком
-у замість -ові: не кажіть кучерику; не скажете Кучерику; чоловіку потрібен; чоловіку стає; я скажу Джорджу; скажемо Кучерику; врізав Кучерику; скажу Джорджу; Джорджу потрібен; Джорджу тягарем; потрібен Джорджу; допоміг Джорджу; мотатимеш Джорджу
уже лишень мордується; хай вони лишень спробують – лише
понад рікою – річкою
крокували цугом – простували/йшли
подивився на Джорджа зверху вниз – згори
стояв навколішках; Ленні і далі стояв навколішках – навколішки [ліпше так]
Джордж, давай заведемо; Давай підемо звідси; Давай почекаємо до завтра
Чого він там з біса валандається – там у біса/так з біса
ніяк місця собі не прибере – не знайде
простягнув руку за журналом – по
коптити грудинку – груднинку
за приз у чотири долари — чотиридоларовий
клинцястий – клинчастий
Росіянізми:
руслу – річищу
більше чотирьох
чистити ствол; у ствол пістолета; одноствольний дробовик
тримай ротяку закритою
поблизу лісопилки
був настільки високим
увійду з вами в долю
речей, а оскільки був калікою – а що він був каліка; І оскільки вона вже довірилася Ленні, то
дійшов смисл сказаного
я буду за ними дивитися – доглядати/глядіти
хлопцем-кіношником