corporate welfare – корпоративні субсидії// субсидії/дотації корпораціям?
the huge subsidies the US government gives to its automobile industry, which was on corporate welfare during most of the twentieth century
Corporate welfare is a term that analogizes corporate subsidies to welfare payments for the poor.[1] The term is often used to describe a government's bestowal of money grants, tax breaks, or other special favorable treatment on corporations or selected corporations. It implies that corporations are much less needy of such treatment than the poor.[1] The term is used interchangeably with crony capitalism, the term that Grover Norquist prefers.
welfare
Re: welfare
там же ж сказано for the poor. Себто, для бідних
мене цікавить, як перекласти corporate welfare 

я б сказав: дотації/субсидії корпораціям; корпоративні субсидії дещо неоднозначно звучить, як на мене
згоден. а дотації чи субсидії?
це до економістів, але знайшов ось таке:
але у вікіпедії кажуть, що дотація — підвид субсидіїДотація (від лат. dotatio — дар) - це виділення коштів з бюджету для покриття запланованих збитків або збалансування бюджетів нижчих органів, підприємств і організацій. Вона має загальний характер, оскільки її сутність полягає саме в нецільовому характері й наданні у разі перевищення витрат над доходами бюджету, а також у тому, що вона не підлягає поверненню до бюджету, з якого була надана.
...
Субсидія - форма цільової фінансової допомоги, яку надає держава, юридична особа чи приватна особа іншим особам (юридичним чи фізичним), а також іншим державам. На відміну від дотації, субвенції й субсидії мають цільовий характер і це передбачають, що у разі використання їх не за цільовим призначенням вони мають бути повернені до бюджету, з якого були надані.

Дота́ція (від лат. dotatio — дар, пожертва) — доплата з державного бюджету задля збалансування бюджетів нижчих рівнів; різновид субсидії.