Путініст, -а, чол - розмовне той, хто є прихильником зовнішньої і внутрішньої політики президента Російської Федерації Владіміра Путіна.
В мене цивільний чоловік путініст, в нас постійні сварки на кухні. Я йому сказала: "Все , досить, інакше буде розлучення".
http://svitske.1plus1.ua/video/personaj ... 61233.html
Наприклад, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан - це путініст з антикомуністичними гаслами. І його політика означає, що йому подобається путінська модель влади.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/adam_m ... da_2036142
Путініст
Re: Путініст
Може, так:
1) прихильник Владіміра Путіна, його внутрішньої та зовнішньої політики.
або
2) прихильник Владіміра Путіна та путінізму.
1) прихильник Владіміра Путіна, його внутрішньої та зовнішньої політики.
або
2) прихильник Владіміра Путіна та путінізму.
Востаннє редагувалось Суб квітня 18, 2015 8:53 pm користувачем Анатолій, всього редагувалось 1 раз.
Я є прихильником №1 (за умови, що ми подаємо пояснення ким він є - президент Владімір Путін (політика), чи прем'єр міністр Владімір Путін (економіка)), бо №2 вимагає тлумаження чим є путінізм
Як на мене, то прихильність до Путіна люди відчувають не тільки що він є/був президентом/прем’єром, а й через його особистість як таку: манеру говорити, жартувати, поводитися зі супротивниками, висловлювання, не пов’язані безпосередньо з політикою чи економікою, через його образ мачо, зовнішність тощо.
Щодо тлумачення ще й путінізму — чому б ні, можна й тут означення написати.
Щодо тлумачення ще й путінізму — чому б ні, можна й тут означення написати.
Якщо хтось знає як Путін жартує і поводиться в ситуаціях, що не мають стосунку до політики або економіки, то таких людей є дуже мало, ми їх називаємо його особистими друзями або родиною, і вони, я впевнений, ніколе на себе не скажуть 'путіністи'. Коли кажемо путінст, то мова власне йде про політика і його політику, як то є з леніністом, сталіністом, маоістом, полпотовцем, рейганістом, бандерівцем, мельниківцем і тд. Бо як якась пані мліє від образу, скажімо, мачо Бреда Піта, то ми її не називаємо піттисткою, правда ж?
У ВТССУМ такі означення досить короткі:
Послідовник, прибічник максизму, ленінізму, сталінізму тощо
Тоді, як я вже казав попередньо, мусимо дати вичначення питінізму. Бо, скажімо, війна Росії з Грузією є роботою путіністів, хоча 'при владі' був Медвєдєв...
Дле мене питання постає тоді, коли маємо до справи з сучасними реаліями, коли людина стає відомою і має своїх 'прибічників' посідаючи дуже різні посади. Наприклад, як колись буде порошенкіст, то про кого йтиме мова - про бізнесмена, міністра закордонних справ, міністра економічного розвитку, чи президента? Хто себе називає прихильниками Шевартнадзе - його як першого секретаря компартії Грузії, міністра закордонних справ СРСР, президента Грузії? Про це мені ходить, і через це я запропонував додати Президента РФ, бо коли він носив пальто за Собчаком, то ще таким вар'ятом, маю надію, не був. Та й тих, кому він подобався як прем'єр-міністр також напевно путіністами не назвемо, бо до того слова спричинилася його зовнішня і внутрішня політика на посаді президента, причому, дозволю собі припустити, його останньої (себто теперішньої) каденції...Andriy писав:У ВТССУМ такі означення досить короткі: