Ленінізм, -а, чол - політична ідеологія, що постала з вчення Володимира Леніна про подальший розвиток і конкретизацію марксизму в умовах імперіалізму і пролетарських революцій, метою якої було збройне повалення уряду і встановлення диктатури пролетаріату на чолі з Більшовицькою партією; основна ідеологія Комуністичної партії Радянського Союзу; панівна ідеологічна доктрина в СРСР.
В умовах імперіалізму виріс і оформився ленінізм, творцем якого був вождь російських комуністів Володимир Ілліч Ленін (Історія УРСР, I, 1953, 574)
Ленінізм
Re: Ленінізм
Права політична ідеологія?
Добре, викидаємо праву
Я прогледів, що в СУМ-11 вже є тлумачення ленінізму:
ЛЕНІНІ́ЗМ, у, чол. Учення В. І. Леніна, що являє собою дальший розвиток і конкретизацію марксизму в умовах імперіалізму і пролетарських революцій; ідеологія Комуністичної партії Радянського Союзу.
Я не зовсім розумію - адже визначення того чи іншого слова існує в тому чи іншому словнику. Може тоді варто в списку залишити тільки ті слова, визначення яких нема?
У списку — перелік слів, що їх немає в СУМ; є в СУМ, але вони там неправильно чи неповно потлумачені; погані приклади вжитку. Щодо ленінізму, то я просто не помітив, що воно в СУМ вже є.
До речі, список можна поповнювати, пропонуючи власні слова.
До речі, список можна поповнювати, пропонуючи власні слова.
Востаннє редагувалось П'ят квітня 03, 2015 9:11 pm користувачем Анатолій, всього редагувалось 1 раз.
Дякую, зрозумів.