Щекочущий
-
Щекочущий
наприклад, нервы
Re: Щекочущий
дражливий, подразливий, дратівний, лоскотливий (лоскітливий) ?
-
Спасибі.
Але, скажімо, якщо це мотоцикл, який забезпечує те й це "... с приятным, щекочущим нервы урчанием."
В мене рука не підніметься написати "з дражливим вурчанням" або "дратівним", бо це ж має бути приємний звук і приємне відчуття, а звучить не надто переконливо.
Але, скажімо, якщо це мотоцикл, який забезпечує те й це "... с приятным, щекочущим нервы урчанием."
В мене рука не підніметься написати "з дражливим вурчанням" або "дратівним", бо це ж має бути приємний звук і приємне відчуття, а звучить не надто переконливо.
Думаю, тут ліпше обійтися без дієприкметника. Скажімо, мотоцикл лоскоче нерви своїм вурчанням... або вурчання мотоцикла лоскоче нерви.. тощо.
Що ж до інших відповідників, наведених вище, то й вони мають право на існування, просто слід зважати на контекст.
Що ж до інших відповідників, наведених вище, то й вони мають право на існування, просто слід зважати на контекст.
-
Звісно. Наприклад, дражливе питання або щось таке.
Дякую.
Дякую.
для передання атмосфери у "… с приятным, щекочущим нервы урчанием." диркання та уркання [двигуна] просто чудові [зачудували, подивували, …], приємне диркання [варіянт— диркотіння], уркання — щось таке