Скейтборд
Скейтборд
СКЕЙТБОРД, , чол. -а. Невелика продовгувата дерев’яна дошка на двох/чотирьох роликах для спортивного катання та розваг.//-у. Вид спорту, що полягає в катанні на спеціальній дошці з роликами.
[Аж вони знову повернули й почали наближатися до мене, за ними ще дiти - вже на скейтбордах, тодi я закричала, i ще хтось волав: «Звертайте, куди ви прямуєте, дiти?» (Лариса Денисенко, Помилкові переймання або життя за розкладом вбивць). Скейтборди!» — подумки зрадів я, і тієї ж миті ми з Мулою стали ногами на такі самі дошки (Петро Яценко, Повернення придурків).]
[Аж вони знову повернули й почали наближатися до мене, за ними ще дiти - вже на скейтбордах, тодi я закричала, i ще хтось волав: «Звертайте, куди ви прямуєте, дiти?» (Лариса Денисенко, Помилкові переймання або життя за розкладом вбивць). Скейтборди!» — подумки зрадів я, і тієї ж миті ми з Мулою стали ногами на такі самі дошки (Петро Яценко, Повернення придурків).]
Востаннє редагувалось Вів березня 25, 2014 4:07 pm користувачем Наталя, всього редагувалось 2 разів.
Re: Скейтборд
Скейтбординг — вид спорту, скейтборд — тільки дошка.
Скейтборд - вид спорту.
де таке написано?Наталя писав:Скейтборд - вид спорту.
У книжках таке написано.
Тепер, наскільки я знаю, є скейтборди на двох роликах, тому кількість роликів я б не вказувала.Наталя писав:СКЕЙТБОРД, , чол. -а. Невелика продовгувата дерев’яна дошка на чотирьох роликах для спортивного (фігурного) катання і розваг.//-у. Вид спорту, що полягає в катанні на спеціальній дошці з роликами. [/color]
Спортивне (фігурне) катання... А не все одно? Просто: для катання. І жодних розваг! Катання - вже розвага
Щодо виду спорту. Чи є таке значення в цього слова, скажуть цитати. Нема прикладів - нема значення. Словом, шукайте.
до речі, не зайво було б подати ще одну словникову статтю:
Скейт, -а. Те саме, що скейборд.
Почну іззаду.
Не зайвим було б долучитися до пошуку цитат, люба, а "демагогнічати".
Фігурне заберу. Розваги най залишаються.
Шукала, але поки що знайшла тільки приклади для значення "дошка".Наталя писав:Почну іззаду.
А я б таки розваги забрала: катання - це і є розвага! Переконана: добра стаття - коротка стаття. Що більше слів, то менше суті .