Суржикомовець
Суржикомовець
Суржикомовець, -вця. Той, хто розмовляє суржиком (у другому значенні).
[Своєю популярністю парадигма суржик — язичіє мусить завдячувати Іванові Франкові, який у відомій статті «Двоязичність і дволичність» так окреслив мовну особистість Івана Наумовича, суржикомовця, що ось-ось перейде на російську: «Язикове роздвоєння, ... намаганє писати для простого люду чистою народньою мовою, але про «висші» справи і навіть у приватних листах уживати язичія, що мало бути сурогатом і переходом до російської мови, яка робиться його національною мовою» (з інтернету).]
[Своєю популярністю парадигма суржик — язичіє мусить завдячувати Іванові Франкові, який у відомій статті «Двоязичність і дволичність» так окреслив мовну особистість Івана Наумовича, суржикомовця, що ось-ось перейде на російську: «Язикове роздвоєння, ... намаганє писати для простого люду чистою народньою мовою, але про «висші» справи і навіть у приватних листах уживати язичія, що мало бути сурогатом і переходом до російської мови, яка робиться його національною мовою» (з інтернету).]
Re: Суржикомовець
Чи опрацьовано?
Чи які претензії?
Сам же наголосив: пишеш "опрацьовано" - для наступних зауваг.
От і пиши СКРІЗЬ.
От і пиши СКРІЗЬ.
Та де ж ті претензії? Бездоганна стаття. До того ж з одним прикладом...Анатолій писав:Чи які претензії?
То навіщо цей офтоп?Наталя писав:Та де ж ті претензії? Бездоганна стаття. До того ж з одним прикладом...Анатолій писав:Чи які претензії?
Це не офтоп, а заувага. Приклад один у статті, а ти ту "бездоганність" за вуха - і до хати.
Без коментарів...
Без коментарів...
Як хтось щось зрозумів з Наталчиних дописів — поясність мені, будь ласка.
Натякає, що прикладів замало - тільки одинАнатолій писав:Як хтось щось зрозумів з Наталчиних дописів — поясність мені, будь ласка.
До речі, поділіться, де ви приклади шукаєте, бо я, крім http://www.mova.info/corpus.aspx?l1=209, більше джерел не знаю