Аутсайдер

Тут обговорюються статті тлумачно-стилістичного словника r2u
Наталя

Re: Аутсайдер

Повідомлення Наталя »

Авжеж. В англійців є, а в нас, бач, немає. :D
Що-небудь лепечеш...
Анатолій

Повідомлення Анатолій »

Наталя писав:Авжеж. В англійців є, а в нас, бач, немає. :D
Що-небудь лепечеш...
Таке буває.
Анатолій

Повідомлення Анатолій »

Це відповідь до В англійців є, а в нас, бач, немає.

Не знаю, що саме тут смішного? Слово в одній мові може мати одну кількість значень, а в іншій мові — іншу. Це для тебе новина? ;)
lelka

Повідомлення lelka »

Наталя писав:
lelka писав:Затра зазирну - перевірю :ugeek:
Я взяла й злякалася.

Злякалися ті, хто ненароком сюди забіг: стільки чорнухи - і жодного конструктиву. Хочете гаркатися - робіть це в приваті!
Анатолій писав:А якщо так?
1. Учасник змагання (команда, людина або тварина), що, як вважається, має мало шансів на перемогу; темна конячка; антонім — фаворит.
// Учасник змагання (команда, людина або тварина), що посів одне з останніх місць у турнірній таблиці; антонім — лідер.
2. Хтось чи щось поза межами спільноти, організації тощо.
Я б трохи змінила:
1. спорт. Учасник змагання, що посідає одне з останніх місць у турнірній таблиці; антонім — лідер.
2. Про кого- чи що-небудь, що не відповідає певним вимогам, відстає від інших за певними показниками.
От тільки не знаю, чи варто окремо виділяти ще й "економічні" значення (наприклад, "Фінансовий словник" Ковальчука, 2006 таких значень наводить три)
Анатолій

Повідомлення Анатолій »

lelka писав: Я б трохи змінила:
1. спорт. Учасник змагання, що посідає одне з останніх місць у турнірній таблиці; антонім — лідер.
2. Про кого- чи що-небудь, що не відповідає певним вимогам, відстає від інших за певними показниками.
От тільки не знаю, чи варто окремо виділяти ще й "економічні" значення (наприклад, "Фінансовий словник" Ковальчука, 2006 таких значень наводить три)
Щодо першого значення:
1. Чи тут тільки про спорт мова? Хіба не може бути аутсайдера виборчих перегонів?
2. А так розумію, Ви не згодні з цим означенням: Учасник змагання (команда, людина або тварина), що, як вважається, має мало шансів на перемогу; темна конячка; антонім — фаворит. Чому?
lelka

Повідомлення lelka »

Анатолій писав:
lelka писав: Я б трохи змінила:
Щодо першого значення:
1. Чи тут тільки про спорт мова? Хіба не може бути аутсайдера виборчих перегонів?
2. А так розумію, Ви не згодні з цим означенням: Учасник змагання (команда, людина або тварина), що, як вважається, має мало шансів на перемогу; темна конячка; антонім — фаворит. Чому?
Аутсайдер виборчих перегонів - це якраз друге значення.
З темною конячкою я... м-м-м... поквапилася :oops: Не можу знайти відповідних прикладів і сумніваюся, чи це значення є.
Відповісти

Повернутись до “Обговорення статей тлумачного”