Інтернет
Модератор: Анатолій
-
Інтернет
Панове,
підкажіть, чи було обговорення правильного написання слова "Інтернет"?
Я наче пишу завжди з великої й без лапок. Сподіваюся, це правильно. Сьогодні побачила лапки. Вважаю, що їх не треба, хочу надати докази
підкажіть, чи було обговорення правильного написання слова "Інтернет"?
Я наче пишу завжди з великої й без лапок. Сподіваюся, це правильно. Сьогодні побачила лапки. Вважаю, що їх не треба, хочу надати докази
Re: Інтернет
Лапки й справді зайві. А от щодо написання слова з великої/малої літери й досі спірне питання. Ось тут обговорювали.
з малої тре’ писати і без лапок
з малої. але якщо інтернет – прізвище/прізвисько/топонім, тоді з великої
теж саме стосується скайпу, фейсбуку тощо
добре, Наталю, Ви пишіть з Великої.
До речі, з інтернетом пов’язана ще одна закандзюбинка - написання через дефіс складних слів. Раджу писати разом: інтернетзв’язок [Наталі – Інтернетзв’язок ], інтернетсторінка тощо
До речі, з інтернетом пов’язана ще одна закандзюбинка - написання через дефіс складних слів. Раджу писати разом: інтернетзв’язок [Наталі – Інтернетзв’язок ], інтернетсторінка тощо
Для Наталі (як і для решти читачів зі здоровим глуздом) існує правило написання "Інтернет" з великої літери, але як частина складних слів це слово завжди пишеться через дефіс і з малої літери: інтернет-магазин, інтернет-технологія, інтернет-маркетинг тощо.
як частина складних слів це слово завжди пишеться через дефіс і з малої літери
отже, правильно писати: янукович-син, янукович-старший?
отже, правильно писати: янукович-син, янукович-старший?