Користування, використання й застосування

Питання та відповіді щодо української мови

Модератор: Анатолій

Відповісти
Olesya_Gomin

Користування, використання й застосування

Повідомлення Olesya_Gomin »

Панове, може, ви знаєте добре джерело інформації, що пояснювало б різницю у вжитку користування, використання й застосування. А то я інтуїтивно :mrgreen: бачу, але хочеться й людям пояснити :mrgreen:
Дякую наперед!
Кувалда
Редактор

Re: Користування, використання й застосування

Повідомлення Кувалда »

Про це, зається, було в Читанці ;)
Марія_Фещенко

Повідомлення Марія_Фещенко »

Користування, я, сер., чим, з чого і без додатка. Дія за значенням користуватися. Леся взяла в тимчасове користування піаніно (Микола Олійник, Леся,1960); У постійному користуванні Максима Рильського були твори класиків марксизму-ленінізму, енциклопедична й довідкова література (Літературна Україна, 22.VII 1969, 2); Словник укладено за алфавітним принципом, що створює велику зручність для користування (Вітчизна, 4, 1964, 205); Місця спільного користування.

Використання, я, сер. Дія за значенням використати. Нова система була побудована саме на використанні різних комбінацій електрострумів (Олесь Донченко,1956); Зерно бобових культур має досить різноманітне використання (борошно, крупа, консерви, лікувальні препарати та ін.) (Зернові бобові культури, 1956, 3).
Застосування я, сер. Дія за значенням застосувати. — Пораджу йому уважно вивчити наш завод. Повинен же він розуміти, що тільки після цього й можна говорити про застосування у нас його ідей! (Юрій Шовкопляс, Інженери, 1956); Великі досягнення радянської науки за останній час у вивченні космосу розширюють сферу застосування геофізики (Наука і життя, 4, 1962, 12).
Olesya_Gomin

Повідомлення Olesya_Gomin »

Дякую!
Відповісти

Повернутись до “Мовні консультації”