Приложение (ІТ)
Приложение (ІТ)
Приложение, прикладная программа — застосунок, застосовання, застосовна програма.
Обґрунтування:
Консультація на сайті Галузевого Нормативно-термінологічного центру нафтогазового комплексу
Стаття у Вікіпедії
Обґрунтування:
Консультація на сайті Галузевого Нормативно-термінологічного центру нафтогазового комплексу
Стаття у Вікіпедії
Re: Приложение (ІТ)
Застосунок, застосовна програма мены подобаються. А ось застосовання чомусь не дуже.Сашко писав:Приложение, прикладная программа — застосунок, застосовання, застосовна програма.
Обґрунтування:
Стаття у Вікіпедії
Насправді, прикладна програма тут те саме що і прикладна математика, прикладна наука, але в переважній більшості випадків application - це просто програма. Раніше було чіткіше розділення між прикладними програмами та системними програмами, але зараз ця межа добряче розмилася і ті програми, що не є application, здебільшого, називаються утиліта, операційна система і т.п.
Можливо впливає, що я технарь, але називати програми застосунками мені дуже важко
Можливо впливає, що я технарь, але називати програми застосунками мені дуже важко
А чому не підходить "прикладна програма"? Що нехорошого в слові "прикладний"?
Два слова завжди гірше, ніж одне.murasz писав:А чому не підходить "прикладна програма"? Що нехорошого в слові "прикладний"?
Це точне значення слова, але насправді не варто цього перекладати двома словами в російсько-українському словнику. Подібне розмежовування delete з remove.murasz писав:А чому не підходить "прикладна програма"? Що нехорошого в слові "прикладний"?
Востаннє редагувалось Пон липня 05, 2010 7:09 pm користувачем Усезнайко, всього редагувалось 1 раз.
Ніхто не знає стільки, скільки не знаю я.
А що поганого в слові "прикладка"?
Це на випадок, коли вас не влаштовує два слова...
Це на випадок, коли вас не влаштовує два слова...
додано
НМД, вживати «застосунок» для «прикладна (застосовна) програма», це як замість «легкове авто» вживати «легкість» або «легкота», лосизм, як каже пан Кувалда, та й годі
я ж не винен, що лосизми серед програміських новотворів такі поширені . от і статтю вікіпедійну "Застосунок" наваяли. Їм мало б бути видніше, які слова вживати. Я ж тут дивлюся з мовного боку. Типове слово на -унок. І не обов’язково означає властивість. Наприклад: обрахунок (баланс), раху́нок, ришту́нок, поряту́нок, ладу́нок, поцілу́нок, подару́нок тощо.
Я хотів поставити позначку "спірне", але забув . поправив
Я хотів поставити позначку "спірне", але забув . поправив