share
Re: share
Ще можна додати "share holder" - це люди, яких поважають в компанії, бо в них є її акції - вони являються співвласниками і їздять як мінімум на Поршах.
Ще можна додати слово "шара" - наприклад, "викласти файл на шару" (вивантажити файл на диск з публічним доступом).
Ще можна додати слово "шара" - наприклад, "викласти файл на шару" (вивантажити файл на диск з публічним доступом).
додано, прохання перевірити
1) «оприлюднити» мені трішки муляє, бо воно більше відповідає «publish», але поки додав з позначкою «до обговорення»
2) shareholder пишеться разом, так що це буде окрема стаття
1) «оприлюднити» мені трішки муляє, бо воно більше відповідає «publish», але поки додав з позначкою «до обговорення»
2) shareholder пишеться разом, так що це буде окрема стаття
Перевірив, наче все нормально.
Там де оприлюднити: може "викласти файл" та сленогово: "розшарити файл"
Те саме в " shared file" - "розшарений файл".
Думаю такого дієслова в літературній українській як "розшарювати" немає - але воно точно описує те що робиться і крім того, ним часто користуються.
Там де оприлюднити: може "викласти файл" та сленогово: "розшарити файл"
Те саме в " shared file" - "розшарений файл".
Думаю такого дієслова в літературній українській як "розшарювати" немає - але воно точно описує те що робиться і крім того, ним часто користуються.
«викласти» додав (тут воно до речі добряче перехрещується з upload), «розшарити» думаю не варто, я не впевнений і на рахунок «шара», але вона принаймні хоч коротка, влучна і вже є таке сленгове слово, а «розшарити» це вже серйозний покруч
Зробити спільний доступ — надто довго і можна сказати, що це й є оприлюднення. Необов'язково відбиватись від англійської аналогії, аналізуйте ширше. Власне, цей варіант я знайшов у KDE — там багато цікавих варіантів з царини ІТ і не тільки, тому раджу перед створення статті заглядати інколи сюди, бо фактично це найбільша вартісна уваги база термінів.Andriy писав:1) «оприлюднити» мені трішки муляє, бо воно більше відповідає «publish», але поки додав з позначкою «до обговорення»
Востаннє редагувалось Сер лютого 09, 2011 10:17 am користувачем Re., всього редагувалось 1 раз.