одиночная камера — одинична? індивідуальна? опрічна?
див. також обговорення «одиночник»
Одиночный
Re: Одиночный
Гм... А чом не опрічна? Хоча слово, ніде правди діти, застаріле.
Як варіант - ізольована, окрема, осібна.
На Солом'янськім шпилі вже заманячіли опрічні малесенькі халупки та землянки без дворів, без городів (Нечуй-Левицький, IV, 1956, 258).
Кожній отарі відвели окремий випас, окремих чабанів і доярок (З. Тулуб).
Він не має осібного робочого кабінету (Олена Пчілка).
Мені чогось здавалось, що з опрічної кімнати от-от незабаром одчиняться двері (І. Нечуй-Левицький).
Сиділа сім'я в одній окромній світлиці (І. Нечуй-Левицький).
Як варіант - ізольована, окрема, осібна.
На Солом'янськім шпилі вже заманячіли опрічні малесенькі халупки та землянки без дворів, без городів (Нечуй-Левицький, IV, 1956, 258).
Кожній отарі відвели окремий випас, окремих чабанів і доярок (З. Тулуб).
Він не має осібного робочого кабінету (Олена Пчілка).
Мені чогось здавалось, що з опрічної кімнати от-от незабаром одчиняться двері (І. Нечуй-Левицький).
Сиділа сім'я в одній окромній світлиці (І. Нечуй-Левицький).
Є ще такий термін в комп'ютерних іграх, як single-player. Російською найчастіше перекладають, як "одиночная игра". А українською теж інколи перекладають, як "одиночна"? Це русизм?
P.S. Зараз трохи поширюється такий термін, як "самітна гра". Як ви вважаєте, це вдалий відповідник?
P.S. Зараз трохи поширюється такий термін, як "самітна гра". Як ви вважаєте, це вдалий відповідник?
Одиночное -ние – само́тнє замкне́ння. //1924–33рр. (А. Кримський, С. Єфремов)
заключение – само́тнє ув’я́знення, самоти́нне ув’я́знення.//1924–33рр. (А. Кримський, С. Єфремов)
є ще слово — одинарний, поодинчий, єдиний, єдинишний
заключение – само́тнє ув’я́знення, самоти́нне ув’я́знення.//1924–33рр. (А. Кримський, С. Єфремов)
є ще слово — одинарний, поодинчий, єдиний, єдинишний
single-player > однограй, одногра, гра [для самого себе, на сам-один], гра сам-один – щось таке.
---
гра з одним гравцем, власна, осібна, своя гра, гра на мене
---
гра з одним гравцем, власна, осібна, своя гра, гра на мене
Востаннє редагувалось Пон січня 26, 2015 3:47 pm користувачем sikemo, всього редагувалось 1 раз.
А якщо просто - Один гравець?
одноосібний, одногравцевий?, на/для одного (гравця), одноголовий